Виноград маринований на зиму. Простий рецепт
GoToYou
channel
Виноград маринований на зиму.
Інгредієнти:
- Виноград – 3 кг.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Цукор – 150 гр.
- Оцет – 100 гр.
- Вода питна – 3л.
- З 3 кілограмів винограду виходить 10 півлітрових банок.
- Краще вибирате трошки недостигрий виноград, щоб ягоди були тугі.
- Відбираємо ягоди винограду. На дно кожної банки кладемо по одній горошині духмяного перцю. Потім по половинці лаврового листка.
- Заповнюємо банки виноградом. Готуємо маринад. В 3 літри киплячої води додаємо 150 гр. цукру та 1,5 ст.л. солі. Чекаємо поки вони розчиняться. Вимикаємо плиту та додаємо 100 гр. оцту. Розливаємо маринад по банкам.
- Накриваємо кришками та ставимо стерилізуватися на 5 хв. з моменту закіпання води в посудині. Закручуємо та перевертаємо банки. Виноград на зиму готовий.
- Вихдить дуже смачна кисло-солодка закуска.
Приятного Аппетита!
виноград, маринований виноград, маринований виноград рецепт, простий рецепт, перець духмяний, лавровий лист, сіль, цукор, оцет, легкий рецепт, кулінарія, смачно, просто, легенький, легенький рецепт, готую, gotoyou, консервація,