Консервовані баклажани на зиму ??? || Баклажани«напівфабрикати» з болгарським перцем
GoToYou
channel
Інгредієнти:
- Баклажани – 24 шт.
- Перець болгарський – 6 шт.
- Часник – 12 зуб.
- Петрушка – 1 пуч.
- Оцет – 300 гр.
- Сіль – 4 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Вода питна – 2 л.
- Баклажани обираємо не дуже великі. Розміром з долоню. Викладаємо їх в киплячу воду, придавлюємо кришкою та проварюємо приблизно 10 хвилин. Готовність преревіряємо дерев'яною шпажкою. Баклажани повинні легко проколюватися. Виймаємо їх та віджимаємо воду. Даємо трохи охолонути.
- Тепер готуємо маринад. У 2 літри киплячої води додаємо 4 столових ложки цукру та 4 столових ложки солі. Чекаємо поки розчиняться цукор та сіль. Вимикаємо плиту та додаємо 300 гр. оцту.
- Маринад готовий.
- Болгарський перець розрізаємо на 4 частини. На таку кількість інгредієнтів потрібно 6 літрових банок. В кожну із банок викладаємо по 2 зубчика часнику, по 2 гілочки петрушки та по 4 відварених баклажана. Тепер кладемо по 4 шматочки нарізаного перцю в кожну банку.
- Ставимо наші банки в посудину, дно якої застеляємо тканиною. Заливаємо маринадом та накриваємо кришками. Ставимо стерелізуватися на 10 хвилин з моменту закіпання води в посудині.
- Закручуємо криши та перевертаємо банки.
- Баклажани в зиму готові.
Приятного Аппетита!
консервація, баклажани, салат на зиму, готую, gotoyou, болгарський перець, часник, петрушка, оцет, сіль, цукор, закрутка, консервація в зиму, консервація на зиму, консервовані баклажани, кулінарія, рецепти, смачно, просто, легко, рецепти українською, консервация, домашня консервація, заготовки на зиму, перец на зиму, баклажаны на зиму, баклажани напівфабрикати, з болгарським перцем, баклажани напівфабрикати з болгарським перцем, консервовані баклажани на зиму, консервовані баклажани з часником,